Svartrotssoppa med ost- och skinktoast
Svartrotssoppa med ost- och skinktoast
Ingredienser
- 400 g svartrot
- 2 schalottenlökar
- 5 dl hönsbuljong
- 2 dl vispgrädde
- 8 skivor formfranska
- 8 skivor rökt skinka
- 1 bit lagrad ost
- 3 msk lätt crème fraiche
- några kvistar bladpersilja
- smör, till stekning
- olja, till stekning
- salt
- peppar
Gör så här
- Tvätta och skala svartrötterna. Skär ner dem i mindre bitar men spara en
- Svartrot som garnityr. Stek den gyllenbrun och mjuk i lite olja. Hacka
- Löken. Koka svartrötterna och löken mjuka i buljongen och grädden. Mixa
- Soppan slät. Smaka av med salt och peppar.
- Hacka skinkan och riv osten. Hacka persiljan. Blanda ihop med creme fraiche.
- Smaka av med salt och peppar.
- Lägg röran mellan två brödskivor. Stek brödet gyllenbrunt i smör och olja. Servera soppan med svartotsgarnityret och det varma brödet.