Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
Öppna menyn för ditt konto
Svartrotssoppa med ost- och skinktoast
Svartrotssoppa med ost- och skinktoast
Betyg: 3.86 av 5 (7 röster)
7
Spara
Av:
Markus Aujalay
Från:
Nyhetsmorgon
13
ingredienser
Ingredienser
portioner
400 g svartrot
2 schalottenlökar
5 dl hönsbuljong
2 dl vispgrädde
8 skivor formfranska
8 skivor rökt skinka
1 bit lagrad ost
3 msk lätt crème fraiche
några kvistar bladpersilja
smör, till stekning
olja, till stekning
salt
peppar
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Tvätta och skala svartrötterna. Skär ner dem i mindre bitar men spara en
Svartrot som garnityr. Stek den gyllenbrun och mjuk i lite olja. Hacka
Löken. Koka svartrötterna och löken mjuka i buljongen och grädden. Mixa
Soppan slät. Smaka av med salt och peppar.
Hacka skinkan och riv osten. Hacka persiljan. Blanda ihop med creme fraiche.
Smaka av med salt och peppar.
Lägg röran mellan två brödskivor. Stek brödet gyllenbrunt i smör och olja. Servera soppan med svartotsgarnityret och det varma brödet.
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut