Svartrotssoppa med ost- och skinktoast

Markus Aujalay 2020
Markus Aujalay 2020

Svartrotssoppa med ost- och skinktoast

7

13 ingredienser

Ingredienser

portioner4
  • 400 g svartrot
  • 2 schalottenlökar
  • 5 dl hönsbuljong
  • 2 dl vispgrädde
  • 8 skivor formfranska
  • 8 skivor rökt skinka
  • 1 bit lagrad ost
  • 3 msk lätt crème fraiche
  • några kvistar bladpersilja
  • smör, till stekning
  • olja, till stekning
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Tvätta och skala svartrötterna. Skär ner dem i mindre bitar men spara en
  2. Svartrot som garnityr. Stek den gyllenbrun och mjuk i lite olja. Hacka
  3. Löken. Koka svartrötterna och löken mjuka i buljongen och grädden. Mixa
  4. Soppan slät. Smaka av med salt och peppar.
  5. Hacka skinkan och riv osten. Hacka persiljan. Blanda ihop med creme fraiche.
  6. Smaka av med salt och peppar.
  7. Lägg röran mellan två brödskivor. Stek brödet gyllenbrunt i smör och olja. Servera soppan med svartotsgarnityret och det varma brödet.