Makrill med brässerad potatis, saffran och vitt vin
Makrill med brässerad potatis, saffran och vitt vin
18 ingredienser
Ingredienser
- 2 makrillar
- 1 msk olivolja
- salt
- svartpeppar
- 3 msk olivolja
- 2 klyftor vitlök, skivade
- 1 röd chilifrukt, hackad
- 800 g potatis, i bitar
- 1 hönsbuljongtärning
- 2 dl torrt vitt vin
- 2 dl vatten
- 2 kvistar färsk timjan
- salt
- svartpeppar
- 1 msk apelsin, färskpressad
- 1 msk citron, färskpressad
- 1 gemsalladshuvud
- 0,5 dl persilja, hackad
Gör så här
- Fräs vitlök och chili i olivolja. Lägg i potatis, buljontärning, vin, vatten, saffran, timjanskvistar och salt. Rör om och låt smakoka tills potatisen ar klar.
- Smaka av med salt, peppar, färskpressad apelsin och citron.
- Plocka bladen av gemsalladen och vänd ner i potatisen. Strö över persilja och rör om.
- Ta ur inälvorna och skär av huvud och stjärt pa makrillen. Skölj och torka. Salta och peppra och stek i olivolja ca 3-4 min pa varje sida.