Köttfärsspett med potatissallad
Köttfärsspett med potatissallad
19 ingredienser
Ingredienser
- 400 g nötfärs
- 1 gul lök, hackad
- 1 klyfta vitlök, hackad
- 2 msk ajvar relish
- 0,5 fetaost
- 1 knippe persilja
- 1 ägg
- salt
- svartpeppar
potatissallad
- 800 g färskpotatis, kokt
- 0,5 rödlök, skivad
- 1,5 dl svarta oliver
- 3 msk spad från oliverna
- 1,5 msk kapris
- 1 msk lag, från kaprisen
- svartpeppar
- salt
- 1 msk lätt crème fraiche
- 75 g bladspenat
Gör så här
- Blanda ihop nötfärs, lök, vitlök och fetaost i en skål. Hacka persiljan och blanda i och knäck också i ägget. Salta och peppra, men var försiktig med saltet eftersom fetaosten är salt. Forma till biffar och trä på spett. Grilla runtom till de är nästan eller helt genomstekta.
- Potatissalladen: Skär potatisarna i centimetertjocka skivor och lägg i en skål. Blanda försiktigt ner alla ingredienserna utom lättcremefraichen och bladspenaten som försiktigt rörs i sist.