Indiska grönsaker med lime, chili och curry
Indiska grönsaker med lime, chili och curry
16 ingredienser
Friskt, starkt och syndigt gott!
Ingredienser
- 3 klyftor vitlök
- 1 ingefära, liten bit, skalad
- 1 grön chilifrukt
- 1 msk matolja
- 2 msk matolja
- 3 msk curry
- 1 gul lök
- 10-15 okra
- 1 förp kikärtor
- 0,5 förp kokosmjölk
- salt
- svartpeppar
- 4-6 plommontomater
- 3 limefrukter, färskpressad
- 50 g spenat
- 0,5 kruka färsk koriander
Gör så här
- Hacka vitlök, ingefära och chili. Stöt allt med oljan i en mortel till en kryddpasta. Skär lök och okra i bitar. Halvera tomaterna och grovhacka spenat och koriander.
- Häll olja i en gryta och fräs kryddpastan, currypulver, lök och okra. Häll av spadet från kikärtorna och häll i grytan. Tillsätt kokosmjolk och smaka av med salt och peppar. Lägg i tomathalvorna, pressa i limen och vänd slutligen ned spenat och koriander. Smaka av.