Buljongfondue med tre dippsåser

Markus Aujalay 2020

Buljongfondue med tre dippsåser

32 ingredienser

Ingredienser

Fonduebuljong:

  • 1 l hönsbuljong
  • 2 röda chilifrukter, grovt hackad
  • 2 citrongräs, grovhackade
  • 2 klyftor vitlök, grovhackade
  • 4 limeblad
  • 0,5 dl japansk soja
  • 3 msk risvinäger
  • 3 msk mirin
  • färsk koriander
  • salt

Sesamdipp:

  • 2 schalottenlökar, finhackad
  • 3 msk sesamolja
  • 3 msk rapsolja
  • 0,5 dl japansk soja
  • 2 msk risvinäger
  • 1 tsk senapspulver
  • 3 msk vatten
  • 1 msk strösocker
  • salt
  • peppar

Soya- och chilidipp:

  • 2 dl majonnäs
  • 0,5 dl crème fraîche
  • 1 msk sambal oelek
  • 2 msk soja
  • 1 limefrukt, saften

Ingefäradipp:

  • 2 röda chilifrukter
  • 1 klyfta vitlök
  • 3 limefrukter, saften av
  • 2 msk chilisås
  • 2 msk ketchup
  • 0,5 dl vatten
  • 1 bit färsk ingefära, skalad

Gör så här

  1. Fonduebuljong:
  2. Koka upp buljongen och tillsätt övriga ingredienser. Smaka eventuellt av med mer soya och salt. Låt stå och dra 10
  3. Minuter. Sila och häll i fonduegrytan.
  4. Sesamdipp:
  5. Sautera lök utan att den tar färg. Tillsätt övriga ingredienser och låt koka upp. Låt kallna och servera.
  6. Soya- och chilidipp:
  7. Blanda samtliga ingredienser och smaka eventuellt av med mer soya.
  8. Ingefärsdipp:
  9. Mixa samtliga ingredienser och smaka av med salt, socker och peppar.