Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
Öppna menyn för ditt konto
Buljongfondue med tre dippsåser
Buljongfondue med tre dippsåser
Betyg: 3.3 av 5 (23 röster)
23
Spara
Av:
Markus Aujalay
Från:
Nyhetsmorgon
32
ingredienser
Ingredienser
Fonduebuljong:
1 l hönsbuljong
2 röda chilifrukter, grovt hackad
2 citrongräs, grovhackade
2 klyftor vitlök, grovhackade
4 limeblad
0,5 dl japansk soja
3 msk risvinäger
3 msk mirin
färsk koriander
salt
Sesamdipp:
2 schalottenlökar, finhackad
3 msk sesamolja
3 msk rapsolja
0,5 dl japansk soja
2 msk risvinäger
1 tsk senapspulver
3 msk vatten
1 msk strösocker
salt
peppar
Soya- och chilidipp:
2 dl majonnäs
0,5 dl crème fraîche
1 msk sambal oelek
2 msk soja
1 limefrukt, saften
Ingefäradipp:
2 röda chilifrukter
1 klyfta vitlök
3 limefrukter, saften av
2 msk chilisås
2 msk ketchup
0,5 dl vatten
1 bit färsk ingefära, skalad
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Fonduebuljong:
Koka upp buljongen och tillsätt övriga ingredienser. Smaka eventuellt av med mer soya och salt. Låt stå och dra 10
Minuter. Sila och häll i fonduegrytan.
Sesamdipp:
Sautera lök utan att den tar färg. Tillsätt övriga ingredienser och låt koka upp. Låt kallna och servera.
Soya- och chilidipp:
Blanda samtliga ingredienser och smaka eventuellt av med mer soya.
Ingefärsdipp:
Mixa samtliga ingredienser och smaka av med salt, socker och peppar.
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut