Buljongfondue med tre dippsåser
Buljongfondue med tre dippsåser
Ingredienser
Fonduebuljong:
- 1 l hönsbuljong
- 2 röda chilifrukter, grovt hackad
- 2 citrongräs, grovhackade
- 2 klyftor vitlök, grovhackade
- 4 limeblad
- 0,5 dl japansk soja
- 3 msk risvinäger
- 3 msk mirin
- färsk koriander
- salt
Sesamdipp:
- 2 schalottenlökar, finhackad
- 3 msk sesamolja
- 3 msk rapsolja
- 0,5 dl japansk soja
- 2 msk risvinäger
- 1 tsk senapspulver
- 3 msk vatten
- 1 msk strösocker
- salt
- peppar
Soya- och chilidipp:
- 2 dl majonnäs
- 0,5 dl crème fraîche
- 1 msk sambal oelek
- 2 msk soja
- 1 limefrukt, saften
Ingefäradipp:
- 2 röda chilifrukter
- 1 klyfta vitlök
- 3 limefrukter, saften av
- 2 msk chilisås
- 2 msk ketchup
- 0,5 dl vatten
- 1 bit färsk ingefära, skalad
Gör så här
- Fonduebuljong:
- Koka upp buljongen och tillsätt övriga ingredienser. Smaka eventuellt av med mer soya och salt. Låt stå och dra 10
- Minuter. Sila och häll i fonduegrytan.
- Sesamdipp:
- Sautera lök utan att den tar färg. Tillsätt övriga ingredienser och låt koka upp. Låt kallna och servera.
- Soya- och chilidipp:
- Blanda samtliga ingredienser och smaka eventuellt av med mer soya.
- Ingefärsdipp:
- Mixa samtliga ingredienser och smaka av med salt, socker och peppar.