Markus fried rice

Markus fried rice
Foto: TV4
Markus Aujalay 2020
Markus Aujalay 2020

Markus fried rice

18 ingredienser

Svinnsmart, billigt och väldigt gott blir med kokt ris som får nytt liv i stekpannan tillsammans med grönsaker och en god dressing vid servering.

Ingredienser

portioner
  • 2 dl kokt ris
  • 0,5 gul lök
  • 1 klyfta vitkål
  • 0,25 röd chilifrukt
  • 0,5 salladslök
  • 1 ägg
  • 1 dl böngroddar
  • färsk koriander
  • olja, till stekning
  • salt
  • peppar

Dressing

  • 0,5 limefrukt
  • 2 msk japansk soja
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 tsk fisksås
  • 0,25 chilifrukt, strimlad
  • 0,5 salladslök, strimlad
  • 1 klyfta vitlök, finhackad

Gör så här

  1. Blanda ihop dressingen och låt stå.
  2. Skär vitkålen i mindre bitar. Skala och strimla löken. Skär chilin skivor. Strimla salladslöken. Vispa upp ägget och blanda med 1 tsk soja.
  3. Stek riset i olja i en stekpanna. Salta och fös riset åt pannans kanter. Häll ägget i mitten och låt steka lite. Blanda runt med riset.
  4. Stek vitkålen i olja i en stekpanna. Häll på sojan och stek ytterligare någon minut. Salta och peppra. Tillsätt salladslök och koriander och vänd runt.
  5. Lägg upp och garnera med koriander. Slå över dressingen vid servering.