Spaghetti med kantareller, trumpetsvamp, parmesan och rucola

6 röster
Spaghetti med kantareller, trumpetsvamp, parmesan och rucola
Foto: TV4

Du behöver

  • 400 g spaghetti
  • 200 g kantareller
  • 200 g rödgul trumpetsvamp
  • 0,5 gul lök, finhackad
  • 4 klyfta vitlök, tunt skivade
  • 1 dl vispgrädde
  • 30 g rucolasallad
  • 1 dl parmesanost, nyriven
  • 1 citron, rivet skal från
  • olja, till stekning
  • smör, till stekning
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Koka spaghetti enligt anvisning på paketet. Stek svamp i olja och smör.
  2. Lägg i lök och vitlök mot slutet och häll i grädde. Låt koka upp och smaka av med salt och peppar. Blanda med nykokt spaghetti och vänd ner rucola.
  3. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp på fat och strö över parmesanost och rivet citronskal. Avlsuta med att ringla över lite olivolja och dra några extra drag på pepparkvarnen.
17 augusti 2009