Spaghetti med kantareller, trumpetsvamp, parmesan och rucola

5 röster
Spaghetti med kantareller, trumpetsvamp, parmesan och rucola
Foto: TV4

Markus Aujalays goda pasta med kantareller och annan svamp. Perfekt som vardagsmiddag, snabbt och enkelt.

Visa mer

Du behöver

  • 400 g spaghetti
  • 200 g gula kantareller
  • 200 g rödgul trumpetsvamp
  • 0,5 gul lök, finhackad
  • 4 klyftor vitlök, tunt skivade
  • 1 dl vispgrädde
  • 30 g rucolasallad
  • 1 dl parmesanost, nyriven
  • 1 citron, rivet skal från
  • olja, till stekning
  • smör, till stekning
  • salt
  • svartpeppar
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Koka spaghetti enligt anvisning på paketet. Stek svamp i olja och smör.
  2. Lägg i lök och vitlök mot slutet och häll i grädde. Låt koka upp och smaka av med salt och peppar. Blanda med nykokt spaghetti och vänd ner rucola.
  3. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp på fat och strö över parmesanost och rivet citronskal. Avlsuta med att ringla över lite olivolja och dra några extra drag på pepparkvarnen.
17 augusti 2009

Laddar fler recept...