Helstekt rödtunga
Helstekt rödtunga
9 ingredienser
10 min
En enkel men urgod rödtunga som är klar på bara ett par minuter. Receptet är hämtat ur boken Mina favoriter från Barcelona.
Enklast tänkbara tillagning kan varaden allra bästa. Det gäller i synnerhet fisk. Rödtunga med het chili, lite vitlök och en god olivolja – där har du stor matlagning på en handfull ingredienser. Men enkel tillagning på få ingredienser ställer höga krav på råvarorna. /Markus Aujalay
Ingredienser
- 4 rödtunga ( à 300g)
- olivolja, till stekning
- smör, till stekning
- 1 dl olivolja
- 8 klyftor vitlök, tunt skivade
- 8 chilifrukt, små torkade
- salt (efter smak)
- peppar (efter smak)
- 1 citron, klyftad
Gör så här
- Torka fisken torr med hushållspapper.
- Stek i olja och smör på hög värme i en stekpanna, ca 3 minuter på varje sida.
- Värm 1 dl olivolja, vitlök och chili i en kastrull, låt koka upp på hög värme tills vitlöken är lätt rostad.
- Häll oljan över fisken innan servering, salta och peppra.
- Servera citronklyftor till.