Marinerade oliver

NYHET
Marinerade oliver
Foto: Madeleine Jönstam

Marinerade oliver

7 ingredienser

10 min + tid i kyl

"Varför har man inte gjort egen marinad till oliver ungefär hela sitt liv? Det är så otroligt enkelt och så gott att jag lyckades omvända min icke-olivätande kille till att numera älska oliver. Och jag tror minsann han slevade i sig nästan hela den här skålen själv. Perfekt att servera till ost och chark." /Madeleine Jönstam

Omslag - evig sommar

Drömmen om evig sommar

Receptet är hämtat ur Madeleine Jönstams kokbok

Ingredienser

portioner
  • 1 burk oliver (valfri sort i vatten, förslagsvis kalamataoliver)
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 citron
  • 1 knippe persilja
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Häll av vattnet från oliverna och lägg dem i en ren lite större glasburk med lock.
  2. Skiva vitlöken tunt och vänd ner bland oliverna.
  3. Skär loss skal från citronen i remsor men undvik det vita.
  4. Grovhacka persiljan och blanda ner det i burken tillsammans med citronskalet.
  5. Häll på olivoljan så att den täcker oliverna. Blanda runt med en nypa salt och nymalen svartpeppar.
  6. Låt stå svalt i minst 3 timmar, gärna längre.