Marinerade laxkuber med smördegsmåne

Marinerade laxkuber med smördegsmåne
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Marinerade laxkuber med smördegsmåne

12 ingredienser

Att marinera laxen är inte särskilt svårt, och med grönsakerna och smördegsmånarna får du en riktig festmåltid.

Ingredienser

portioner
  • 300 g laxfilé
  • 2 msk citron, pressad
  • salt
  • svartpeppar, grovmalen
  • 1 msk neutral olja
  • 0,5 zucchini
  • 1 röd paprika
  • 100 g haricots verts
  • 1 schalottenlök
  • smör, att steka i

Smördegsdekoration:

  • färdigkavlad smördeg
  • 1 ägg

Gör så här

  1. Smördegmåne: Sätt ugnen på 225°. Skär ut månar av smördegen. Vispa upp ägget i en kopp. Pensla månarna med ägg. Lägg dem på bakplåtspapper på en plåt och grädda i 5 minuter eller tills månarna fått fin färg. Låt svalna på galler.
  2. Sätt ugnen på 200°. Blanda citronsaft och olja och krydda med svartpeppar och salt. Dela laxen i kuber och marinera laxen i ca 30 minuter. Klyfta löken och stek den i smör. Tärna och tillsätt zucchini och paprika. Koka haricots vertsen och stek även dem. Håll allt varmt till servering.
  3. Lägg laxkuberna en smord ugnssäker form och krydda med salt. Ugnsstek laxen i ca 8 minuter. Servera genast med grönsakerna och smördegsmånarna.