Marinerade lammracks

Foto: Tv4
Marinerade lammracks
20 ingredienser
1 h
Marinerade lammracks med ugnsrostad potatis är alltid ett säkert kort! Varför inte testa receptet redan till helgens middag?
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
Lammracks
- 700 g lammrack
- 0,7 dl vatten
- 2 rödlökar, hackade
- 1 buljongtärning (fårkött)
- ca 20 g persilja
- ca 1,5-2 dl rött vin (eller portvin av god kvalitet)
- 3 kvistar färsk rosmarin
- 6 msk olivolja (portugisiska eller extra jungfruolja)
- 2-3 msk salt
- smör
Potatis
- 600 g potatis (små eller delikatesspotatis)
- 2-3 msk salt
- 250 g smör
- 2-3 kvistar färsk rosmarin
Servering
- 5 morötter
- 2 msk balsamvinäger
- 3 msk citronsaft
- 2 röda chilifrukter
- 1 msk peppar
- 1 hel vitlök
Gör så här
Lammracks
- Blanda alla ingredienser (utom salt) i en skål. Lägg i köttet och låt det marinera. Förvara i kylskåp, helst över natten eller åtminstone i 2 timmar.
- Efter den angivna tiden så ta fram köttet och låt det vila i cirka 30 minuter för att bli rumstempererat.
- Smörj en ugnsform med olja, lägg köttet och krydda med salt och tillsätt marinaden. Lägg även i extra smör för extra saftigt resultat.
- Tillaga lammet i ugnen på 220 grader i 20–30 minuter. Lammracks ska vara gyllene på utsidan men röda på insidan, men utan rinnande blod. Ta ut dem från ugnen och
- låt stå i 10–15 minuter innan du skär upp dem.
Potatis
- Koka potatisen i vatten och salt tills de precis är mjuka.
- Dela potatisen i mitten. Lägg bitarna i en stekpanna, fördela små bitar av smör ovanpå och strö över salt och rosmarinblad.
- Baka potatisen i ugnen på 200 grader tills den är gyllene. Rör om då och då.
Servering
- Servera lammet med potatisen, kokta morötter samt en marinad av balsamvinäger, citronsaft, chili, peppar och vitlök.