Marinerade biffspett med grillsås

Marinerade biffspett med grillsås
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Marinerade biffspett med grillsås

19 ingredienser

Till de här marinerade grillspetten serveras en härlig grillsås och wokade grönsaker. Kokt ris smakar bra till.

Ingredienser

portioner
  • 600 g ryggbiff

Marinad:

  • 1 msk ingefära, finhackad
  • 1 msk gul lök, finhackad
  • 0,5 röd spansk peppar
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 msk olja
  • 1 tsk gurkmeja
  • 2 tsk sambal oelek
  • 1 msk kinesisk soja

Grillsås:

  • 1 msk tärnad röd paprika
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 dl chilisås
  • 2 dl köttbuljong
  • 1 tsk ingefära, finhackad
  • 1 tsk kinesisk soja

Till servering:

  • kokt ris
  • wokgrönsaker

Du behöver också:

  • grillspett

Gör så här

  1. Marinad: Dela chilifrukten i halvor på längden, kärna ur och hacka fruktköttet fint. Rör ihop soja och olja, pressa ner vitlöken och rör ner chili, ingefära och lök. Krydda med gurkmeja och sambal oelek. Skär köttet i små bitar och lägg det i marinaden i ca 1 timme. Lägg träspetten i blöt.
  2. Grillsås: Skär paprikan i tärningar och fräs den i smör. Häll paprika, chilisås, buljong och soja i en kastrull och låt det koka upp. Skala och finhacka ingefäran och tillsätt den, pressa i vitlöken och rör ner senapen. Låt såsen koka ihop och sila den. Håll varm till servering.
  3. Trä upp köttbitarna på spett. Woka grönsakerna. Grilla spetten i grillpanna 5-10 minuter. Lägg upp grönsakerna och spetten på varma tallrikar. Servera med riset och grillsåsen.