Marinad: Dela chilifrukten i halvor på längden, kärna ur och hacka fruktköttet fint. Rör ihop soja och olja, pressa ner vitlöken och rör ner chili, ingefära och lök. Krydda med gurkmeja och sambal oelek. Skär köttet i små bitar och lägg det i marinaden i ca 1 timme. Lägg träspetten i blöt.
Grillsås: Skär paprikan i tärningar och fräs den i smör. Häll paprika, chilisås, buljong och soja i en kastrull och låt det koka upp. Skala och finhacka ingefäran och tillsätt den, pressa i vitlöken och rör ner senapen. Låt såsen koka ihop och sila den. Håll varm till servering.
Trä upp köttbitarna på spett. Woka grönsakerna. Grilla spetten i grillpanna 5-10 minuter. Lägg upp grönsakerna och spetten på varma tallrikar. Servera med riset och grillsåsen.