Marinerad kyckling med jordnötsfyllning

0 röster
4
Marinerad kyckling med jordnötsfyllning
Foto: TV4

Från Brasilien kommer den här marinerade kycklingen, som fylls med jordnötter och kryddor. Den steks sedan i folie och serveras med ris och bönor.

Visa mer
4

Du behöver

  • 1 stor kyckling på 1 1/2-2 kg
  • 2,75 dl torrt vitt vin
  • 1 vitlöksklyfta
  • 4 msk pressad citronsaft
  • 1,5 tsk salt
  • 1 msk finskuren gräslök
  • 1 msk finhackad persilja
  • fågelkråset
  • 1 msk smör
  • 1 krm peppar
  • 1 krm riven muskotnöt
  • 1,5 dl jordnötter
  • 1 msk vatten
  • 0,5 tsk salt
  • 4 skivor bacon
  • 1 dl hackad persilja

Du behöver också:

  • aluminiumfolie

Gör så här

  1. Blanda samman vin och citronsaft. Pressa i vitlök och krydda med salt. Skär gräslöken smått. Hacka persiljan fint och rör ner den och gräslöken i marinaden. Lägg den tillsammans med kycklingen i dubbla plastpåsar eller i en trång bunke. Låt det marinera 24 timmar i kylskåpet.
  2. Sätt ugnen på 175°. Ta upp kycklingen ur marinaden och torka av fågeln. Hacka fågelkråset och bryn i smöret. Hacka jordnötterna fint eller stör dem i mortel. De kan också mixas. Rör ner vattnet . Tillsätt peppar, muskotnöt, fågelkrås och salt. Fyll kycklingen med blandningen och lägg baconskivorna över bröstet. Svep aluminiumfolie om kycklingen och lägg den i en liten långpanna med bröstet upp.
  3. Stek i nedre delen av ugnen i ca 2 timmar. Öppna folien, höj värmen och stek tills kycklingen fått fin färg. Lägg upp kycklingen på en persiljebädd. Häll skyn över.
26 januari 2009
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept