Marinerad fläskfilé med sommargrönsaker

Marinerad fläskfilé med sommargrönsaker
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Marinerad fläskfilé med sommargrönsaker

13 ingredienser

Ibland är det oändligt bekvämt med något som är förberett och bara precis behöver ställas fram på bordet när gästerna kommer. Precis sådan är den här fiffiga fläskfilén. Sommartid passar det att servera en sallad som enda tillbehör, annars blir det gott med en krämig potatisgratäng. Receptet går utmärkt att dubblera.

Ingredienser

portioner
  • 1 fläskfilé [ca 800 g]
  • 1,5 tsk torkad timjan
  • salt
  • vitpeppar
  • matfett, att steka i
  • 1 dl olivolja
  • 0,5 dl vitvinsvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk vitpeppar

Sommargrönsaker:

  • 150 g sockerärtor
  • 150 g minimajs
  • 4 körsbärstomater

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200°. Bryn filén runtom i panna på spisen. Krydda rejält med salt, peppar och timjan. Efterstek köttet i ugn i 20 minuter.
  2. Låt köttet svalna och skär det sedan i tunna skivor. Häll på marinaden och eventuellt färska hackade örter. Ställ köttet kallt över natten och servera det kallt nästa dag.
  3. Ansa sockerärter och minimajs. Koka upp lättsaltat vatten och koka ärterna och majsen 1 minut. Slå på kallt vatten för att avstanna kokningen och låt rinna av i durkslag. Dela cocktailtomaterna och blanda samman. Servera till fläskfilén.