Marinerad fetaost

Markiz Talhaoui

Marinerad fetaost

8 ingredienser

3 h 15 m

Att marinera fetaost är ett enkelt och tacksamt sätt att ge smak åt den salta osten. Här marineras den i olivolja smaksatt med citron, vitlök, chili och koriander. Det blir ganska mycket marinad, använd den gärna som dressing vid senare tillfälle.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 400 g fetaost
  • 6 dl olivolja
  • 5 klyftor vitlök
  • 2 citroner, finrivet skal + saften
  • 4 schalottenlökar, skalade och skivade
  • 8-10 chilifrukt, tunt strimlade
  • 2 knippen koriander, hackad
  • salt

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Skär fetaosten i kuber och lägg dem i en grund form.
  2. Blanda samtliga ingredienser till marinaden i en skål, blanda väl.
  3. Häll marinaden över osten, det är bra om det är lite luft mellan osten. Rör försiktigt om så att all fetaost täcks ordentligt av marinaden. Täck med plastfolie och ställ i kylen mint 3 timmar. Gör gärna detta dagen före servering. Håller i kylen i 3 dagar.