Halstrade pilgrimsmusslor

Foto: TV4
Halstrade pilgrimsmusslor
15 ingredienser
Halstrade pilgrimsmusslor med morotskräm och smålökar.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Se fler recept från
Ingredienser
- 8 pilgrimsmusslor
- 1 msk olivolja
- salt
- svartpeppar
- körvel
Morotskräm
- 400 g morot
- 2 klyftor vitlök, skalade
- 1 tsk citron, pressad
- 1 tsk honung
- 1 dl crème fraîche
- 0,5 tsk salt
Smålökar
- 8 röda smålökar
- 8 gula steklökar
- 1 tsk olivolja
- 1 msk gräslök, hackad
Gör så här
- Skala och skär morötterna i mindre bitar.
- Koka dem mjuka med vitlök i saltat vatten.
- Sila bort vätskan och mixa morötterna och vitlöken med citronsaft, honung och crème fraiche. Smaka av med salt.
- Koka lökarna med skalet på i saltat vatten ca 5 min. Kyl dem i kallt vatten.
- Skala lökarna och värm dem i olja och tillsätt hackad gräslök precis innan servering.
- Hetta upp en stekpanna och halstra musslorna i olja ca 2 min på varje sida. Salta och peppra.
- Servera musslorna med morotskräm och smålökar. Garnera med körvel.