Whoopie pie

Foto: Martin Skredsvik
Whoopie pie
13 ingredienser
Ingredienser
Kakor
- 100 g osaltat smör
- 3 ägg
- 3 msk sötrix-flor och 0,5 krm stevia
- 0,5 dl crème fraîche
- 1 citron, saft
- 1 dl kokosmjöl
- 1 dl mandelmjöl
- 0,5 tsk vaniljpulver
- 1,5 tsk bakpulver
Citronkräm
- 1 citron, rivet skal
- 3 msk sötrix-flor och 0,5 krm stevia
- 100 g osaltat smör, mycket mjukt
- 50 g färskost, rumstempererad
Gör så här
- Smält smöret.
- Vispa ägg och sötning pösigt.
- Vispa ner crème fraiche och citronsaft. (Riv först skalet till krämen, pressa sedan saften ur citronen.)
- Häll i smöret och blanda runt väl.
- Blanda övriga ingredienser i en skål och rör ner dem i smeten.
- Lägg med en matsked ut 20 stycken runda kakor på en bakplåtspappersklädd plåt, forma kakorna så att de blir runda och jämstora.
- Grädda i 175 grader 10–15 minuter, kontrollera med en sticka att kakorna känns färdiga.
- Låt kakorna svalna helt innan de flyttas från plåten.
Citronkräm
- Blanda alla ingredienser till en slät kräm.
- Bred eller spritsa rejält med kräm på hälften av de avsvalnade kakorna.
- Lägg de kakor som är kvar ovanpå. Förvaras svalt.