Glutenfria chokladcupcakes

Glutenfria chokladcupcakes
Foto: Martin Skredsvik

Glutenfria chokladcupcakes

52

14 ingredienser

Glutenfria och sockerfria cupcakes med chokladfrosting. Recept från boken Baka med LCHF.

Om man vill kan man tillsätta snabbkaffepulver i smeten och fyllningen och få en choklad-mocka-cupcake.
Läs mer om boken

Baka med LCHF


Ingredienser

portioner12

Cupcake

  • 150 g osaltat smör
  • 4 ägg
  • 3 msk sötrix-flor och 0,5 krm stevia
  • 1 dl crème fraîche
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 1 dl kokosmjöl
  • 1 dl mandelmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 4 msk kakao

Chokladtopping

  • 100 g osaltat smör, mycket mjukt
  • 3 msk sötrix-flor och 0,5 krm stevia
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 0,5 dl kakao
  • 50 g färskost

Gör så här

  1. Cupcake
    Smält smöret.
  2. Vispa ägg och sötning pösigt.
  3. Rör i smör och crème fraiche i äggsmeten.
  4. Blanda övriga ingredienser i en bunke och rör sedan ner dem i smeten.
  5. Häll smeten i stora muffinsformar, fyll formarna till 3/4.
  6. Placera gärna muffinsformarna i en muffinsplåt.
  7. Grädda i 175 grader cirka 15 minuter.
  8. Låt svalna helt.
  9. Chokladtopping
    Blanda alla ingredienser väl och spritsa eller bred krämen på cupcakesen.
  10. Pudra eventuellt över kakao som dekoration.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Elon matberedare

Bästa köptipsen!

Blender, stavmixer och matberedare. Här får du bästa tipsen!

Läs mer