Glutenfria chokladcupcakes

43 röster
12
Glutenfria chokladcupcakes
Foto: Martin Skredsvik
12

Du behöver

Cupcake

  • 150 g osaltat smör
  • 4 st ägg
  • 3 msk sötrix-flor och 1/2 krm stevia
  • 1 dl crème fraiche
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 1 dl kokosnötsmjöl
  • 1 dl mandelmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 4 msk kakao

Chokladtopping

  • 100 g osaltat smör, mycket mjukt
  • 3 msk sötrix-flor och 1/2 krm stevia
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 0,5 dl kakao
  • 50 g cream cheese

Gör så här

  1. Cupcake
    Smält smöret.
  2. Vispa ägg och sötning pösigt.
  3. Rör i smör och crème fraiche i äggsmeten.
  4. Blanda övriga ingredienser i en bunke och rör sedan ner dem i smeten.
  5. Häll smeten i stora muffinsformar, fyll formarna till 3/4.
  6. Placera gärna muffinsformarna i en muffinsplåt.
  7. Grädda i 175 grader cirka 15 minuter.
  8. Låt svalna helt.
  9. Chokladtopping
    Blanda alla ingredienser väl och spritsa eller bred krämen på cupcakesen.
  10. Pudra eventuellt över kakao som dekoration.
5 mars 2012

Fler goda recept