Fikon i Glögg

Fikon i Glögg
Foto: Sara Palmquist
Elisabeth johansson 2
Elisabeth johansson 2

Fikon i Glögg

Av: Maria Weytko, Elisabeth Johansson

Från: Malou efter tio

9 ingredienser

Ingredienser

  • 500 g torkade fikon
  • 1 l vatten
  • 4 dl strösocker
  • 2-3 dl starkvinsglögg
  • 4-5 kardemummakärnor
  • 1 bit torkad ingefära (liten bit)
  • 1 kanelstång
  • 1-2 stjärnanis
  • 0,5 citron, rivet skal av

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser utom fikonen.
  2. Låt lagen koka ihop i 5-10 min.
  3. Lägg i fikonen och låt koka försigtigt i 8-10 min.
  4. Fikonen ska vara mjuka, men hela.
  5. Låt svalna i lagen.
  6. Servera med lättvispad grädde.