Tilltugg till välkomstdrinken - Platano Tachino

Tilltugg till välkomstdrinken - Platano Tachino
Foto: TV4

Tilltugg till välkomstdrinken - Platano Tachino

0

3 ingredienser

20 min

Mycket typisk karibisk maträtt, passar bra för en salsafest eller karibisk fest. Man äter det med fingrarna som chips eller tilltugg, passar till grillmat.

Ingredienser

portioner4
  • 2 hårda, gröna, omogna matbananer
  • ca 1 dl olivolja (eller margarin)
  • 0,5 krm salt

Gör så här

  1. Skala bananerna med fingrarna och en kniv. Kapa ändarna på bananerna och snitt längs med bananerna. Öppna upp bananen med kniv och fingrar. Skär bananerna på bredden i tjocka skivor och steker sedan de platta sidorna i olivolja. Lägg bananerna i stekpannan direkt efter att du har lagt i matfettet, det ska inte ha hunnit bli upphettat. Stek bananen tills sidan blivit brun och vänd sedan och upprepa.
  2. När bägge sidorna är bruna lägg bananen på hushållspapper, täck bananen och slå till uppepå hushållspapperet med handflatan så att bananskivan blir platt. Lägg de stekta platta bitarna på en tallrik.
  3. Så här långt kan man förbereda, en dag eller några timmar innan. När de ska serveras, använder man samma stekpanna och samma olja som man stekt dem i tidigare. Hetta upp matfettet, stek upp bananerna i en halv minut på varje sida, känn med stekspaden att de är knapriga. De ska inte vara brända utan vackert bruna. Salta dem och servera direkt som fingermat.