Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
Öppna menyn för ditt konto
Picana
Foto: TV4
Picana
Betyg: 3 av 5 (2 röster)
2
Spara
Av:
Maria Elena
Från:
Nyhetsmorgon
21
ingredienser
En boliviansk julgryta!
Brunch
Fest
Grytor
Ingredienser
4 kg nötkött
1 msk malen spiskummin
1 msk peppar
1 krm chilifrukt
1 msk paprikapulver
1 msk salt
2 lagerblad
0,5 kyckling
1 klyfta vitlök
2 l vatten
3 morötter
2 selleristjälkar
1 röd paprika
1 knippe persilja
1 tsk oregano
0,5 dl soja
2 msk citron, saft
10 potatisar
1 dl rött vin
1 dl gula russin
majskolv, kokt
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Blötlägg gula russin i cirka 1 timme.
Fräs lök.
Fräs köttet lätt så att det får färg.
Blanda kryddorna i en skål, paprikapulver, chili, svartpeppar, kummin och salt.
Häll i 1 dl vatten och blanda. Rör ner kryddblandningen i löken tillsammans med lagerbladen.
Stek kycklingen i olja
Pressa ner en vitlök i lökgrytan
Häll i 1,5 liter kokande vatten och låt koka i 10-15 minuter.
Tillsätt morötter, persilja, selleri och paprika. Koka tills köttet blivit mjukt.
Lägg i kycklingen i grytan tillsammans med oregano, soja och citron.
Låt koka 5 minuter under lock.
Lägg i potatisen och koka tills de blivit mjuka cirka 15-20 minuter.
Häll i vin och gula russin som legat i blöt.
Grytan är färdig! Servera tillsammans med kokt majskolv.
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut