Kalkonlår med varm pastasallad, betor, kål samt ädelostdipp

Kalkonlår med varm pastasallad, betor, kål samt ädelostdipp
Foto: TV4

Kalkonlår med varm pastasallad, betor, kål samt ädelostdipp

Av: Maria Danielsson

Från: Nyhetsmorgon

16 ingredienser

Fantastiskt smakrik rätt som passar lika bra till vardags eller som enklare fredagsmiddag. Kalkonen kan enkelt bytas ut mot kyckling eller annan fågel.

Pimentonpulver är rökt paprikapulver. Vanligt paprikapulver fungerar lika bra.

Ingredienser

portioner
  • 800 g kalkon
  • 2 msk smör
  • 1 msk pimentonpulver
  • salt
  • peppar
  • ca 1 dl mjölk
  • 125 g mögelost (t ex gräddädelost)
  • svartpeppar
  • 8 dl dinkelpasta
  • 500 g kokta blandade betor (gulbetor, polkabetor eller rödbetor)
  • 150 g spetskål
  • 10 cm purjolök
  • 1 dl kallpressad rapsolja
  • 2 msk vinäger av god kvalitet
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Stek kalkonen i smör så den får färg på ytan. Salta, peppra och krydda med pimentonpulver. Stek den färdig i ugnen. Innertemperaturen på bröstet ska vara 70 grader.
  3. Koka upp mjölken till ostdippen. Smula osten i en bunke. Slå på mjölken och mixa till en slät kräm. Smaka av med svartpeppar. Låt svalna.
  4. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Skär betorna i bitar och lägg i en skål. Strimla kålen fint. Dela purjolöken på längden. Skölj den noga och strimla den fint. Blanda kålen och purjon med betorna. Blanda ner den nykokta pastan. Smaksätt med rapsolja, vinäger, salt och peppar.
  5. Skär upp kalkonen och servera den med pastasallad och ädelostdipp.