Spagetti med vitlök, persilja och musslor

Spagetti med vitlök, persilja och musslor
Foto: Joel Wåreus
Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg
Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg

Spagetti med vitlök, persilja och musslor

7 ingredienser

Det är mycket medelhavskänsla i denna snabblagade rätt. Musslor innehåller mycket järn och lite energi (kalorier).

En portion innehåller: 129 kcal/538 kJ, 8 g fett, 1 g fibrer

Ingredienser

portioner
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 msk olivolja
  • 1 rejäl knippa persilja
  • 300 g musslor (frysta, i lag eller på burk)
  • salt
  • peppar, nymalen

Gör så här

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Skär persiljan fint.
  2. Fräs lök och vitlök i några minuter i oljan. Blanda ner persilja och musslor och låt det hela bli varmt.
  3. Blanda allt med nykokt och het spagetti. Salta och peppra.