Thaisoppa
Thaisoppa
10 ingredienser
Det är bara att tacka för alla goda smaker som vi får från det thailändska köket!
1 portion innehåller: 227 kcal/950 kJ, 13 g fett, 4 g fibrer
Ingredienser
- 300 g kycklingfilé
- 1 förp kokosmjölk, lätt [400 g]
- 5 dl vatten
- 2 hönsbuljongtärningar
- 1 tsk sambal oelek
- 2 tsk färsk ingefära, finhackad
- 1 citrongräs
- 300 g frysta broccolibuketter
- 100 g sockerärtor
- 0,5 dl färsk koriander (eller bladpersilja)
Gör så här
- Skär kycklingfilén i strimlor. Koka upp kokosmjölk, vatten, buljong och kryddor.
- Banka med knivskaftet på stjälken på citrongräset och lägg i grytan. Låt allt koka i ca 5 minuter.
- Lägg i kycklingfiléerna och låt koka i ca 5 minuter till.
- Skär broccolibuketterna i mindre bitar, strimla sockerärterna. Låt koka upp.
- Smaka av – vill du ha lite hetare smak är det bara att ta i lite mer sambal oelek.
- Servera med finstrimlad koriander eller bladpersilja.