Rostad färskpotatis

Rostad färskpotatis
Foto: Joel Wåreus
Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg
Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg

Rostad färskpotatis

156

4 ingredienser

En av våra favoriter. Skulle det bli något över är potatisen god att äta kall också!

1 portion innehåller: 195 kcal /817 kJ, 4 g fett, 2 g fibrer

Ingredienser

portioner4
  • 18 färskpotatisar
  • 1 msk rapsolja (eller olivolja)
  • 1 tsk salt (gärna flingsalt)
  • (några kvistar timjan eller rosmarin)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Tvätta potatisen och lägg den i en ugnssäker form eller på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över oljan.
  3. Rosta potatisen i 20–30 minuter beroende på storleken. Strö över salt och eventuellt någon örtkrydda.