Rårakor

Rårakor
Foto: Joel Wåreus
Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg
Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg

Rårakor

3 ingredienser

Rårakor är en enkel, billig och lättlagad lunch eller middag. Avnjut dem nygräddade med lingonsylt, en sallad, bröd och eventuellt lite rimmat bogfläsk. Med en liten klick lätt crème fraiche, löjrom och fint hackad rödlök blir rårakorna en förrätt som passar på de finaste kalas.

1 portion innehåller: 213 kcal/893 kJ, 6 g fett, 3 g fibrer

Ingredienser

portioner
  • 10-12 potatisar, ca 800 g)
  • 0,5 tsk salt
  • 1,5 msk flytande matfett

Gör så här

  1. Skala och riv potatisen. Tillsätt saltet och kanske också några matskedar vatten.
  2. Värm matfettet tills det blir gyllenbrunt i en stekpanna.
  3. Stek rårakorna genast. Smeten mörknar om den får stå. Använd gärna titan- eller teflonpanna, så går det inte åt så mycket fett. Platta ut smeten i stekpannan.
  4. Serveras nygräddade!