Ärtig sås till fisk

Ärtig sås till fisk
Foto: Joel Wåreus
Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg
Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg

Ärtig sås till fisk

7 ingredienser

Fin fisksås med en alldeles ovanligt stilig färg.

En portion innehåller: 29 kcal/121 kJ, 1 g fett, 1 g fibrer

Ingredienser

portioner
  • 2 dl vatten
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 3 dl frysta ärtor
  • 0,5 dl matyoghurt (eller matlagningsgrädde)
  • salt
  • peppar
  • citron, saft

Gör så här

  1. Koka upp vatten och fiskbuljongtärning. Lägg i ärterna och låt dem koka några minuter. Kör blandningen i mixer till en slät sås. Häll tillbaka såsen i kastrullen och tillsätt yoghurt eller grädde. Hetta upp och smaka av med salt, peppar och några droppar pressad citron.