En vit sås att variera

13 röster
4

Detta är en grundsås som ska smaksättas. Till kokt fisk passar det bra med curry, till kokt blomkål och skinka är det gott att smaksätta med ost och till de kokta grönsakerna kan man ta massor av kryddgrönt.

En portion innehåller: 48 kcal/200 kJ, 1 g fett, 0 g fibrer

Visa mer
4

Du behöver

  • 1,5 msk vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 1 msk (flytande matfett)
  • 0,5 tsk salt
  • vitpeppar

Sätt smak med:

  • 0,5 dl klippt dill eller persilja
  • 1,5 msk riven pepparrot
  • 1 tsk dragon och 1 msk fransk senap
  • 1 dl riven ost, 17 % fett (låt den smälta i såsen utan att koka)
  • skalade räkor och finskuren dill
  • 1,5 msk curry

Gör så här

  1. Vispa ihop mjöl och kall mjölk i en kastrull och tillsätt eventuellt matfettet. Smaksätt med salt och peppar.
  2. Låt såsen småkoka några minuter. Tillsätt någon smaksättning och smaka av.
  3. Curry får mest smak om man fräser den med margarinet. Strö över mjöl och späd med vätskan. Låt sedan koka några minuter.
21 november 2008

laddar fler recept

Laddar fler recept