Marinerade haricots verts
Marinerade haricots verts
8 ingredienser
En sallad som får mycket smak av vinägrettsåsen genom att den hälls över när bönorna är varma. Salladen får sedan dra i en eller ett par timmar.
77 kcal/321 kJ, 6 g fett, 2 g fibrer
Ingredienser
- 250 g haricots verts
- 0,5 rödlök
vinägrettsås
- 1 msk vinäger
- 1,5 msk vatten
- 1,5 msk olja
- 1 tsk dijonsenap
- 1 krm salt
- vitpeppar (eller svartpeppar)
Gör så här
- Blanda samman alla ingredienser till dressingen.
- Koka bönorna nätt och jämnt mjuka. Skala och finhacka löken. Lägg bönorna i ett djupt fat. Strö löken över. Häll över vinägrettsåsen medan bönorna är varma.
- Låt salladen stå och dra i 1-2 timmar.