Lättbakad focaccia

52 röster

Ett bröd med medelhavskänsla som passar på allehanda bufféer eller till soppa. Det här brödet kan man hälla från degbunken direkt på plåten. Receptet kan halveras.

100 g bröd: 278 kcal/1161 kJ, 6 g fett, 4 g fibrer

Visa mer

Du behöver

Deg

  • 50 g jäst
  • 1 l vatten
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 tsk salt
  • 3 dl grahamsmjöl
  • 16 dl ca, vetemjöl

Innan gräddning

  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk ca, flingsalt
  • 1 tsk rosmarin

Gör så här

  1. Smula ner jästen i degbunken och tillsätt de övriga ingredienserna. Arbeta ihop till en lös deg, helst i maskin.
  2. Låt degen jäsa i bunken i ca 1 timme.
  3. Rör ihop degen och häll ut den på bakplåtspappersklädd långpanna eller plåt.
  4. Låt jäsa i ytterligare 20 minuter. Sätt under tiden ugnen på 200°.
  5. Pensla med olja och strö över salt och rosmarin. Grädda i ca 25 minuter.
8 augusti 2011

Laddar fler recept