Kyckling satay med vattenmelon och babyspenat

0 röster
30 min
4
Kyckling satay med vattenmelon och babyspenat
Foto: Fredrik Sandin Carlsson

Marinerad kyckling på spett grillas och serveras på en sallad av babyspenat, lime och koriander.

Visa mer
30 min
4

Du behöver

  • 4 kycklingbröst
  • 4 spett
  • 0,25 vattenmelon
  • 1 dl olivolja
  • 2 rödlökar, delade i 4 delar
  • 8 klyftor vitlök
  • 0,5 msk mild chilipulver
  • 2 lime, delade i 4 delar
  • 1 msk soyasås
  • 1 tsk koriander, hackad
  • 1 knippe baby spenat

Vinaigrette:

  • 3 msk balsamico vinäger
  • 2 Lime, juicen
  • 1 msk sesamfrön
  • 1 tsk sesamolja
  • 3 msk olivolja

Gör så här

  1. Rosta sesamfrön i en stekpanna. Tillsätt limejuice, sesamolja, och balsamico vinäger och sjud i 5 minuter. Låt svalna.
  2. Sätt på grillen.
  3. Dela kycklingbrösten i fyra delar. Blanda kyckling, vitlök, chillipulver, rödlök och soyasås i en skål.
  4. Alternera kyckling, vitlök, lök på spetten, till jämt fördelat.
  5. Lägg spetten på grillen och grilla 7 minuter på varje sida.
  6. Skär under tiden vattenmelonen i 5 centimeter breda bitar. Blanda med oljmixen och grilla i 3 minuter, sätt åt sidan.
  7. Blanda baby spenaten i vinaigretten.
  8. Lägg vattenmelonen på en tallrik. Lägg kycklingspetten ovanpå och spenaten på toppen. Pressa limejuice över och strö sedan på koriander, servera.
16 februari 2009
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...