Dumplings med köttfärs

Marcus Samuelsson

Dumplings med köttfärs

15 ingredienser

Goda och enkla knyten.

Ingredienser

Fyllning:

  • 100 g fläskfärs
  • 100 g nötfärs
  • salt
  • 2 tsk soja
  • 2 klyftor vitlök, hackade
  • 1 tsk chilisås
  • 1 tsk senap
  • 1 msk mynta, finhackad

Dipsås:

  • 2 msk olivolja
  • 1,25 dl vatten
  • 3 msk soja
  • 2 salladslökar, finskurna

Dumplings:

  • 2 dl vetemjöl
  • 0,5 dl varmt vatten (inte kokhett)
  • salt

Gör så här

  1. Börja med att blanda ihop mjöl och salt till degen. Gör en grop i mjölet och tillsätt det ljumma vattnet i omgångar. Arbeta in för hand och knåda till en smidig deg. Rulla in degen i en fuktig, ren kökshandduk och låt vila i 45 minuter.
  2. Blanda färsen till fyllningen väl i en bunke. Tillsätt salt, soja, vitlök, chilisås och senap och rör ihop. Salta och peppra. Bryn färsen i en stekpanna 3--4 minuter, ställ åt sidan och låt svalna.
  3. Skär degen i 2 cm stora bitar, forma till små bollar. Kavla ut varje bit till en tunn rundel och lägg ½ matsked fyllning på varje bit. Vik ihop degen och nyp ihop kanterna. Doppa en gaffel i lite vatten och tryck ihop kanterna ordentligt.
  4. Stek degknytena i olivolja i stekpanna under lock. Vänd dem efter 2 minuter och tillsätt vatten. Låt det småputtra i 6 minuter, tillsätt soja och lök.
  5. Dippa gyozan i sojasås