Ekologisk gazpacho

0 röster

Ekologisk gazpacho med ceviche på pilgrimsmusslor och räkor.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig


Visa mer

Du behöver

Gazpacho

  • 500 g tomater (ekologiska)
  • 0,5 gurka (ekologisk)
  • 1 schalottenlök
  • 1 King Solo vitlök, hackad
  • 3 paprikor (ekologiska)
  • 2 msk sherryvinäger
  • 0,5 dl olivolja
  • 20 cl grönsaksbuljong
  • 1 msk paprikakrydda
  • 0,5 krm cayennepeppar
  • 4-6 droppar tabasco
  • 6 droppar worcestersås
  • salt

Ceviche

  • 3 frysta pilgrimsmusslor
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 msk olivolja
  • 0,25 gurka
  • 0,5 mango
  • 1 avokado
  • 1 salladslök
  • 0,5 rödlök
  • 1 tomat
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Limelag

  • 0,2 dl lime, pressad
  • 0,5 klyfta vitlök, riven
  • 0,5 chilifrukt, finhackad
  • 0,5 msk koriander, hackad
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Gazpacho
    Finhacka tomaterna och gurkan till toppingen.
  2. Finhacka tomaterna och gurkan till toppingen.
  3. Mixa resterande grönsakerna och tillsätt sedan vinäger, olivolja och grönsaksbuljong.
  4. Smaka av med kryddorna, tabascon, worcestersåsen och salt.
  5. Häll upp soppan i glas och garnera med räkor och kräftstjärtar, toppa soppan med grönsakerna och färsk timjan.
  6. Ceviche
    Salta pilgrimsmusslorna och halstra dem i olivolja i en panna, låt de svalna och tärna dem fint.
  7. Skala räkorna och strimla salladslöken och rödlöken.
  8. Tärna gurka, mango och avokado fint.
  9. Skålla, skala, kärna ur och strimla tomaterna.
  10. Blanda lagen och vänd ner skaldjuren och grönsakerna och smaka av med salt och peppar.
  11. Kyl cevichen minst 1 timme innan servering.

Laddar fler recept...