I samarbete med Annas Pepparkakor

Marängsviss med pepparkakor, ingefärspäron och kolasås

3 röster
45 m
6-8
Marängsviss med pepparkakor, ingefärspäron och kolasås NY
Foto: köket.se

Godaste marängsvissen med Annas Limited edition Citron & Ingefära!

Annas limited edition citron & ingefära

Godaste marängsvissen till vinterns alla festligheter, julmingel och nyårsfester. Ingefärspäron, vaniljglass, lättvispad grädde, maränger, hemgjord kolasås och pepparkakor - mums!

Tips! Gör sockrad rosmarin genom att pensla ett tunt lager uppvispad äggvita på några kvistar rosmarin, vänd sedan i strösocker och låt stelna på bakplåtspapper över natten.

Visa mer
45 m
6-8

Du behöver

Ingefärspäron

  • 4 päron conference
  • 1 citron
  • 5 cm färsk ingefära
  • 6 dl vatten
  • 1 dl strösocker

Kolasås

  • 2 dl strösocker
  • 50 g smör
  • 1 dl vispgrädde 40 %
  • 0,75 tsk flingsalt

Marängsviss

  • 2 dl vispgrädde 40 %
  • 10-15 maränger
  • 0,5 förp Annas Pepparkakor Limited Edition Citron & Ingefära
  • 1 l vaniljglass

Dekoration

  • sockrad rosmarin
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Ingefärspäron
    Koka upp vattnet i en kastrull. Skala och skiva ingefäran fint. Lägg ner i det kokande vattnet. Tillsätt sockret och saften från en pressad citron. Låt sjuda i 20 minuter.
  2. Skala päronen och halvera dem på längden. Ta eventuellt bort kärnhusen men behåll gärna kvisten. Tillsätt päronen i kastrullen och låt dem sjuda på låg värme under lock i cirka 10 minuter. Häll upp päron och lag i en väl rengjord burk och låt svalna helt innan servering.
  3. Kolasås
    Värm sockret försiktigt på låg värme i en kastrull. Rör om hela tiden tills allt socker har smält, var försiktig så det inte bränns. Tillsätt smör och blanda samman. Häll i grädden och låt koka under omrörning i ca 1-2 minuter till kolan är segt rinnande och har fin färg. Tillsätt salt och häll upp i tillbringare.
  4. Servering
    Vispa grädden. Lägg upp päron, glasskulor, grädde, brutna och smulade pepparkakor och maränger om vartannat på ett serveringsfat. Ringla över kolasåsen och servera på en gång.
Tips!
Annas Julig glasstårta

Laddar fler recept...