Marängrulltårta med hallon

NYHET
Marängrulltårta med hallon
Foto: TV4
Frida Skattberg porträtt
Frida Skattberg porträtt

Marängrulltårta med hallon

8 ingredienser

1 h

Den här festliga marängrulltårtan med chokladganache och hallon gör ingen besviken!

Ingredienser

portioner8 - 10

Mjölkchokladganache

  • 0,75 dl vispgrädde
  • 150 g mjölkchoklad

Maräng

  • 5 äggvitor
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 dl riven kokos

Hallongrädde

  • 2,5 dl vispgrädde
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 120 g frysta hallon, tinade

Gör så här

Mjölkchokladganache

  1. Värm grädden i en kastrull, den ska blir het men inte koka.
  2. Tillsätt hackad choklad och rör om tills all choklad har smält.
  3. Låt ganachen stelna i kylskåp (rör om med jämna mellanrum) medan du gör marängen.

Maräng

  1. Sätt ugnen på 160 grader över- och undervärme och klä en plåt med bakplåtspapper.
  2. Vispa äggvitorna till ett fast skum och tillsätt sedan lite strösocker i taget under konstant vispning på hög hastighet.
  3. Vispa till en blank och fluffig maräng. Vänd sedan ner riven kokos och rör ihop.
  4. Bred ut marängen på bakplåtspappret.
  5. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter tills marängen har fått en gyllene färg.
  6. Tag ut marängen och vänd upp den på ett nytt bakplåtspapper. Dra försiktigt bort pappret som sitter fast i botten och låt sedan marängen svalna.

Hallongrädde

  1. Vispa grädde och vaniljsocker fluffigt.
  2. Tillsätt hallonen och vänd runt.

Montering

  1. Bred först chokladganachen på marängbotten.
  2. Bred sedan på hallongrädden till ett jämnt lager.
  3. Rulla ihop rulltårtan från långsidan till en lagom tight rulle.
  4. Serveras gärna rulltårtan direkt.