Vispa äggvita, citronsaft och 50 g strösocker till ett fluffigt vitt skum. Tillsätt resterande strösocker och vispa till en maräng.
Sikta i florsockret och vänd runt tills marängen blir slät.
Klicka ut marängen på en plåt med bakplåtspapper, gör ett hål i mitten och strö över pistagenötter.
Grädda i mitten av ugnen i 10 minuter på 150 grader varmluft. Sänk sedan värmen till 90 grader och torka marängerna 1,5 timmar tills de är torra och spröda.
Råkräm
Dela och skrapa ut fröna från halva vaniljstången. Vispa vaniljfrön, äggulor och socker vitt och krämigt. Vänd i vispad grädde.
Servering
Dela och kärna ur de färska körsbären. Dela de inlagda körsbären. Blanda körsbären.
Lägg marängerna på ett fat eller tallrikar. Lägg på en sked råkräm och toppa med körsbär.