Salade Olivie

Salade Olivie
Foto: Jens Nordström

Salade Olivie

Av: Mansoreh Asgari

Från: Nyhetsmorgon

13 ingredienser

Salade Olivie från det iranska köket. En röra med kyckling, ägg, ärtor och majonnäs.

Det går bra att byta ut kycklingen mot räkor.

Ingredienser

portioner
  • 1 kg kycklingfilé
  • gul lök
  • 1 kg potatis
  • 0,5 kg saltad gurka
  • 0,5 kg gröna ärtor
  • 8 ägg
  • 3 dl majonnäs
  • 1 dl olivolja
  • 0,5 dl citron, saft
  • salt (efter smak)
  • vitpeppar (efter smak)

Till dekoration

  • gurka
  • tomat

Gör så här

  1. Koka kycklingen med hackad lök och salt.
  2. Koka potatisen.
  3. Koka äggen.
  4. Låt kycklingen, potatisen och äggen svalna.
  5. Skala potatisen och äggen.
  6. Hacka potatis, ägg, kyckling och saltad gurka i små bitar.
  7. Blanda ingredienserna och lägg till gröna ärtor.
  8. Gör en sås med majonnäs, citronsaft, olivolja, salt och vitpeppar.
  9. Blanda i såsen med de övriga ingredienserna.
  10. Dekorera gärna med skurna bitar av tomat och gurka.