Mangoparfait med färska hallon

Mangoparfait med färska hallon
Foto: Tv4

Mangoparfait med färska hallon

Av: Rachel - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

7 ingredienser

20 m + 5 h i frys

En gyllene parfait av mango med syrliga hallon och ätbara blommor är en fröjd för både öga och gom. Den här desserten kommer avsluta vilken festlig middag som helst på allra bästa vis.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 125 g mango, fruktköttet
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 äggulor
  • 0,5 dl florsocker
  • 125 g kvarg, vaniljsmak

Garnering

  • färska hallon
  • ätbara blommor

Gör så här

  1. Skär bort skalet på mangon. Skär bort fruktköttet runt kärnan och kör det till en puré i mixer.
  2. Vispa grädden. Vispa äggulor och florsocker poröst. Rör ner fruktpuré, kvarg och grädde.
  3. Klä insidan av formen med plastfolie. Häll smeten i formen och frys i minst 5 timmar eller gärna över natten.
  4. Ställ i kyl i cirka 30 minuter före servering. Stjälp upp parfaiten på ett fat och garnera med hallon och en ätbar blomma.