Mangoparfait med färska hallon

9 röster
20 m + 5 h i frys
4

En gyllene parfait av mango med syrliga hallon och ätbara blommor är en fröjd för både öga och gom. Den här desserten kommer avsluta vilken festlig middag som helst på allra bästa vis.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
20 m + 5 h i frys
4

Du behöver

  • 125 g mango, fruktköttet
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 äggulor
  • 0,5 dl florsocker
  • 125 g kvarg, vaniljsmak

Garnering

  • färska hallon
  • ätbara blommor
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Skär bort skalet på mangon. Skär bort fruktköttet runt kärnan och kör det till en puré i mixer.
  2. Vispa grädden. Vispa äggulor och florsocker poröst. Rör ner fruktpuré, kvarg och grädde.
  3. Klä insidan av formen med plastfolie. Häll smeten i formen och frys i minst 5 timmar eller gärna över natten.
  4. Ställ i kyl i cirka 30 minuter före servering. Stjälp upp parfaiten på ett fat och garnera med hallon och en ätbar blomma.

Laddar fler recept...