Mangomousse med passionsfrukt

17 röster
45 m
4

Den här fräscha mangomoussen med passionsfrukt passar perfekt som en härlig dessert! Fräscht, sött, syrligt och gott.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
45 m
4

Du behöver

  • 1 vaniljstång
  • 1 dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • 2,5 gelatinblad
  • 2 mango (eller ca 400 g fryst mango)
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 msk citronsaft, färskpressad
  • 2-4 passionsfrukter
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Koka upp vattnet med vaniljen och strösockret. Rör ut sockret så det smälter, och låt sedan lagen svalna.
  2. Lägg gelatinbladen i blöt i cirka 5 minuter i kallt vatten.
  3. Mixa mangon med den svalnade lagen. Vispa grädden.
  4. Krama ur gelatinbladen och smält dem försiktigt i citronsaften i en kastrull. Rör ner den i en tunn stråle i mangomixen.
  5. Häll upp moussen i glas och låt de stå i minst 4 timmar i kylen. Dekorera med färsk passionsfrukt.
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...