Mangogryta med cashewnötter

Mangogryta med cashewnötter ny

Mangogryta med cashewnötter

Av: Anja Jelinek

Från: Nyhetsmorgon

16 ingredienser

30 m

En värmande gryta med mango och cashewnötter sitter alltid rätt! Den här grytan blir extra matig med tofu och passar perfekt som grön vardagsräddare.

Ingredienser

portioner
  • 2 dl cashewnötter
  • 1 lök
  • rapsolja
  • 3 klyftor vitlök
  • 0,5 dl tomatpuré
  • 2 burkar hela konserverade tomater [ca 400 g]
  • 1,5 msk malen gurkmeja
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 burk kokosmjölk [ca 400 g]
  • 1 msk japansk soja
  • 1 tsk flingsalt
  • 400 g fast tofu
  • 200 g fryst mango
  • 20 g smör
  • färsk koriander

Gör så här

  1. Mixa cashewnötterna till ett mjöl, ställ åt sidan.
  2. Mixa även löken och häll ner i en gryta tillsammans med rapsolja och pressad vitlök. Stek tills det mjuknat.
  3. Tillsätt tomatpuré och låt steka tills det bränns vid en aning.
  4. Häll i tomater, kryddor, grönsaksbuljongtärning, kokosmjölk, soja och flingsalt. Låt småputtra i 15 minuter.
  5. Tillsätt de mixade cashewnötterna.
  6. Skär tofun i fyrkanter och häll ner bitarna i gryta tillsammans med mango och smör.
  7. Smaka av med soja och flingsalt.
  8. Toppa med koriander.