Mangogryta med cashewnötter

Mangogryta med cashewnötter
16 ingredienser
30 m
En värmande gryta med mango och cashewnötter sitter alltid rätt! Den här grytan blir extra matig med tofu och passar perfekt som grön vardagsräddare.
Ingredienser
- 2 dl cashewnötter
- 1 lök
- rapsolja
- 3 klyftor vitlök
- 0,5 dl tomatpuré
- 2 burkar hela konserverade tomater [ca 400 g]
- 1,5 msk malen gurkmeja
- 1 tsk malen ingefära
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 1 burk kokosmjölk [ca 400 g]
- 1 msk japansk soja
- 1 tsk flingsalt
- 400 g fast tofu
- 200 g fryst mango
- 20 g smör
- färsk koriander
Gör så här
- Mixa cashewnötterna till ett mjöl.
- Mixa även löken och häll ner det hela i en gryta tillsammans med rapsolja och pressad vitlök. Stek tills det mjuknat.
- Tillsätt tomatpuré och låt steka tills det bränns vid en aning.
- Häll i tomater, kryddor, grönsaksbuljongtärning, kokosmjölk, soja och flingsalt. Låt småputtra i 15 minuter.
- Tillsätt kokosmjölk och mixade cashewnötter.
- Skär tofun i fyrkanter och häll ner bitarna i gryta tillsammans med mango och smör.
- Smaka av med soja och flingsalt.
- Toppa med koriander.