Mangocheesecake som serveras upp och ner

Mangocheesecake som serveras upp och ner
Foto: Tv4

Mangocheesecake som serveras upp och ner

Av: Markus - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

8 ingredienser

20 m

Enkel cheesecake på mangopuré som serveras uppstjälpt i ett glas toppad med smulade kex, pistagenötter och färska bär.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 400 g mangopuré
  • 150 g färskost
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk turkisk yoghurt
  • 1 tsk kardemumma
  • 100 g pistagenötter
  • 100 g digestivekex
  • 100 g blandade bär (olika färska sorter)

Gör så här

  1. Mixa mangopuré, philadelphiaost, socker, yoghurt och kardemumma och ställ in i kylen cirka 30 minuter.
  2. Rosta pistagenötterna i stekpanna.
  3. Häll upp mangoblandningen i botten på ett glas, sprinkla över digestivekex, pistagenötter och toppa med bär.