Mangocheesecake som serveras upp och ner

Mangocheesecake som serveras upp och ner
Foto: Tv4

Mangocheesecake som serveras upp och ner

16

3 steg att laga

8 ingredienser

20 m

Enkel cheesecake på mangopuré som serveras uppstjälpt i ett glas toppad med smulade kex, pistagenötter och färska bär.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 400 g mangopuré
  • 150 g färskost
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk turkisk yoghurt
  • 1 tsk kardemumma
  • 100 g pistagenötter
  • 100 g digestivekex
  • 100 g blandade bär (olika färska sorter)

Gör så här

  1. Mixa mangopuré, philadelphiaost, socker, yoghurt och kardemumma och ställ in i kylen cirka 30 minuter.
  2. Rosta pistagenötterna i stekpanna.
  3. Häll upp mangoblandningen i botten på ett glas, sprinkla över digestivekex, pistagenötter och toppa med bär.
TIPS!
läs mer
Matvetesallad med fetaost

Matiga sallader för alla smaker

Här har vi samlat enkla, goda sallader från våra kockar

Läs mer