Mango- och gurksalsa

Mango- och gurksalsa
Foto: TV4

En fräsch salsa med smak och doft av lime och mynta. Den passar utmärkt ihop med välkryddade fisk- och skaldjursrätter från grillen.

22 april 2009
4

Du behöver

  • 1 omogen mango
  • 1 gurka
  • 1 röd spansk peppar
  • 2 msk pressad limesaft
  • 1 msk ananasjuice
  • 1 msk farinsocker
  • 1 msk strimlade färska myntablad
  • 1 msk hackad färsk koriander

Gör så här

  1. Skala mangon med en potatisskalare. Dela den längs med kärnan och skiva fruktköttet. Strimla det lite grövre än tändstickor. Skala och dela gurkan, kärna ur den och strimla den på samma sätt som mangon. Dela, kärna ur och finhacka chilin.
  2. Hacka koriandern fint. Vispa ihop limesaft och ananasjuice med farinsocker. Blanda lagen med mango, gurka, pepparfrukt, mynta och koriander.
Kommentera receptet
hosterbjudande

Fler goda recept