Mango med mascarponekräm

0 röster
30 min
4
Mango med mascarponekräm
Foto: Dante Zia

Frisk och fräsch dessert med mango serverad med en gräddig mascarponekräm, mynta och dekorativa sockerchips. 

Visa mer
30 min
4

Du behöver

  • 1 mogen mango
  • 1 dl vispgrädde
  • 50 g mascarpone
  • 1 tsk socker
  • 100 g socker
  • mynta till garnering

Gör så här

  1. Smält sockret tills det smälter och blivit aningen brunt, 171 grader. Använd gärna en termometer. Häll ut på ett bakplåtspapper och smeta ut med en spatel så att det blir ett riktigt tunt sockerlager. Låt svalna. Bryt av försiktigt från bakplåtspappret.
  2. Skala mangon med en kniv. Skär av mangon längs med kärnan så att det bildas två större halvor. Dela halvorna i hälften. Skiva halvorna i 1-2 mm tjocka skivor.
  3. Vispa grädden och blanda med mascarponeosten och sockret.
  4. Servera mangon med gräddkrämen. Garnera med mynta och sockerchips.
27 oktober 2018
Kökets box

laddar fler recept...

Laddar fler recept...