Mandelmanns brända mandlar

Familjen Mandelmann

Mandelmanns brända mandlar

3 ingredienser

Brända mandlar hör julen till och går enkelt att göra med bara vatten, socker och sötmandel. Om man vill kan man i slutet av koket tillsätta kryddor för att ge mandlarna smak. Kanel, kardemumma, vanilj eller chili passar fint.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
  • 200 g sötmandel
  • 1,5 dl strösocker
  • 0,5 dl vatten
  • smaksätt ev med kanel, kardemumma, vanilj eller chili

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Koka upp vatten och tillsätt socker i en stor kastrull/stekpanna och låt koka tills sockret löst sig.
  2. Tillsätt mandlarna och koka tills det blir torrt och sockrar sig under omrörning. Fortsätt att röra tills sockret börja smälta lite på mandlarna.
  3. Häll då upp mandlarna på ett bakplåtspapper och låt svalna.