Mandelkaka med brynt smör

Mandelkaka med brynt smör
Foto: Tv4
Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Mandelkaka med brynt smör

11 ingredienser

40 m

Här bjuder vi på restaurang Nationalmuseums mandelkaka med brynt smör och jordgubbar!

Ingredienser

portioner kaka
  • 160 g mandelmassa
  • 100 g ägg
  • 40 g hasselnötter, rostade och rivna
  • 5 g salt
  • 30 g rörsocker
  • 50 g fullkornsdinkelmjöl
  • 5 g bakpulver
  • 30 g smör, brynt
  • mandelmjöl (till formen)
  • grädde (till servering)
  • jordgubbar (till servering)

Gör så här

  1. Blanda mandelmassa, ägg och rivna hasselnötter.
  2. Blanda i de övriga torra ingredienserna och tillsätt det brynta smöret sist. Vispa samman till en jämn smet.
  3. Smörj en form och pudra med mandelmjöl. Häll i smeten i formen och grädda på 160 grader i varmluft ca 15–20 minuter.
  4. Servera kakan med lättvispad grädde och jordgubbar.