Mandelhjärtan

0 röster
Mandelhjärtan
Foto: TV4

En utmaning för den bakintresserade. Utan mjöl i degen blir degen lite svårkavlad.

Visa mer

Du behöver

  • 3 äggvitor
  • 2,75 dl strösocker
  • 1 tsk kanel
  • 0,25 tsk nejlikor
  • 1 påse hackade apelsinskal
  • ca 250 g oskalad mandel, finmalen
  • vetemjöl till utbakning
  • Glasyr:
  • 100 g blockchoklad
  • 25 g kokosfett
  • hackad mandel
  • Ugn: 130-150°

Gör så här

  1. Vispa äggvita och socker mycket pösigt.
  2. Tillsätt kryddor och apelsinskal. Rör ned mandel till en lagom fast deg. Lägg den i kyl över natten.
  3. Arbeta degen på lätt mjölat underlag. Kavla den cirka 5 mm tjock och ta ut hjärtan. Lägg dem på plåt med bakpapper och ställ den kallt 1 timme.
  4. Grädda kakorna cirka 15 minuter och lossa dem försiktigt.
  5. Smält choklad och kokosfett på svag värme och pensla glasyr på kakorna. Strö på mandel.
9 februari 2010

Laddar fler recept