Riv mandelmassan grovt och hacka pistaschen grovt. Blanda mandelmassa och smör.
Tillsätt äggen, ett i taget, och rör om mellan varje ägg. Blanda i vetemjöl (eller mandelmjöl), zest, pistasch, salt och eventuell smaksättning.
Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen tills kakan är gyllene och inte kletig i mitten, ca 25-30 minuter. Låt svalna.
Hallonkräm
Låt gelatinbladet ligga i kallt vatten ca 10 minuter.
Vispa äggulorna med hälften av sockret, det ska bli lite fluffigt.
Koka upp purén med resten av sockret i en kastrull/. Häll purén över äggulorna och rör samtidigt som du häller. Blanda till en jämn smet.
Häll tillbaka alltsammans i kastrullen och värm till 84 grader, rör hela tiden.
Sila ner blandningen i en bunke.
Krama ur gelatinbladet, tillsätt det i blandningen och rör om.
Låt svalna till 37 grader.
Klicka i smöret och mixa till en slät kräm med en stavmixer. Tillsätt saltet.
Plasta direkt mot krämen och låt stå i kylen ett par timmar tills den blivit fast. Är den för hård när du ska använda den så låt den bli rumsvarm först.
Varmvispad kokosmaräng
Blanda äggvitor, citronsaft och socker i en rostfri bunke tillhörande en köksassistent. Ställ den över ett vattenbad och vispa tills smeten når 60 grader.
Ta bort från värmen och fortsätt vispa i assistenten. Vispa tills marängen är fast, glansig och sval. Vänd ner kokosen.
Montering
Bred på hallonkrämen på tårtan, spritsa på marängen och dekorera med hallon och oxalis eller annat blad.