Malvapudding med ingefära

Malvapudding med ingefära
Foto: Tv4

Malvapudding med ingefära

Av: Sebastian Schauermann

Från: Nyhetsmorgon

12 ingredienser

45 m

Malvapudding med ingefära som är täckt med ett krämigt lager sås och lättvispad grädde är en underbart god dessert att överraska med!

Ingredienser

portioner6 - 10

Malvapudding

  • 2 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 50 g smör, smält
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 0,5 dl färsk ingefära, riven
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bikarbonat

Sås

  • 2 dl mjölk
  • 100 g smör
  • 1 dl strösocker

Servering

  • grädde (eller vaniljglass)

Gör så här

Malvapudding

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Vispa ihop de blöta ingredienserna till malvapuddingen.
  3. Blanda ner ingefäran och de torra ingredienserna.
  4. Häll upp smeten i en smord form och grädda i ca 30 minuter.

Sås

  1. Undertiden som puddingen är i ugnen gör du en sås genom att koka ihop samtliga ingredienser.
  2. Håll såsen varm tills det är dags att hälla den över puddingen.

Servering

  1. Ta ut kakan när den gräddats i 30 minuter och häll såsen över. Ställ sedan in den i ugnen igen för gräddning i ytterligare 10 minuter.
  2. Ta ut och servera med lite lättvispad grädde eller vaniljglass.