Berberekryddad fläskkotlett med couscous
Berberekryddad fläskkotlett med couscous
19 ingredienser
25 min
Berbere är en smakrik och stark etiopisk kryddblandning. Vanliga ingredienser är kardemumma, vitlök, nejlika, muskot och ingefära.
Ingredienser
- 1 dl färsk bladpersilja
- 0,5 dl färsk koriander
- 1 röd chilifrukt
- 1 klyfta vitlök
- 1 tsk malen spiskummin
- 1 tsk paprikapulver
- 0,5 dl olivolja
- 1 citron
- 4 fläskkotletter
- 2 msk vetemjöl
- 1 msk olivolja
- 10 g smör
- 3 dl vatten
- 3 dl couscous
- 3 dl hönsbuljong
- 3 tomater
- 3 sticklökar
- 2 msk pistagenötter (eller solrosfrön)
- salt
Gör så här
- Börja med kryddblandningen. Finhacka persilja, koriander och urkärnad chili. Rör samman de hackade kryddorna med de torra kryddorna. Riv vitlök och citronrasp. Pressa över saften och rör ned olivoljan.
- Koka upp buljongen. Lägg couscousen i en form med kanter. Strö över saffran och lite salt och slå den kokande buljongen över. Täck med plastfilm och låt svälla i 10 minuter.
- Lyft runt couscousen med en gaffel och vänd ned tärnade tomater, strimlad sticklök och nötter. Smaka av med salt och peppar.
- Hetta upp en stekpanna, pudra fläskkotletterna med mjöl och krydda väl med salt. Stek fläskkotletterna i olja och smör så att de får en vacker färg. Klicka över berberikryddorna och slå på vatten. Låt det sakta puttra klart, cirka 5 minuter (beroende på kotlettens tjocklek).