Vegetarisk curry på potatis och blomkål

Vegetarisk curry på potatis och blomkål
Foto: TV4
Malin Söderström
Malin Söderström

Vegetarisk curry på potatis och blomkål

19 ingredienser

Receptet på potatis- och blomkålscurry räcker till 4 personer.

Ingredienser

portioner
  • 400 g fast potatis, trecentimetersbitar
  • 400 g blomkål, i buketter
  • 2 dl röda linser, väl sköljda
  • 1 gul lök, finhackad
  • 4 klyftor vitlök, fint skivade
  • 2 röda chilifrukter, spansk peppar, hackade
  • 0,5 dl matolja
  • 4 tsk senapsfrö
  • 2 tsk malen gurkmeja
  • 2 tsk hel spiskummin
  • 2 tsk korianderfrö, krossade
  • 2 msk ingefära, riven
  • 5 dl vatten
  • 0,5-1 burk passerade tomater
  • 1 tsk strösocker
  • 1-2 tsk salt
  • 2-3 msk citron, pressad
  • 2 dl gröna ärtor
  • 1 dl färsk koriander

Gör så här

  1. Skala potatisarna och skär dem i jämnstora trecentimeters-bitar.
  2. Skala och hacka löken mycket fint, kärna ur och hacka chilifrukterna.
  3. Hetta upp oljan i en stekpanna.
  4. Poppa senapsfröna 5–10 sekunder under lock.
  5. Tillsätt gurkmeja, spiskummin, koriander, chili och lök.
  6. Fräs under omrörning några minuter.
  7. Lägg i potatis och linser och fräs 5 minuter.
  8. Slå i vatten och tomater, lägg på ett lock, låt puttra tills potatisen är nästan mjuk ca 10 minuter, lägg ned blomkålen och låt sakta bli lite mjuka under lock i ca 5 minuter.
  9. Krydda med salt och en nypa socker.
  10. Pressa över citronsaft och smaka av.
  11. Vänd ned ärtor och servera överströdd med koriander och en klick tjock yoghurt eller kryddad yoghurt.